+3dB Kortárs Hangművészeti Fesztivál záróeseménye

2010. máj. 14. | 18:00
 

Az  RCF professzionális hangtechnika  bemutatja:

+3dB Kortárs Hangművészeti Fesztivál

Záróesemény

18:00

Blažíček & Blazsek (Martin Blažíček (CZ) www.blazicek.net / Blazsek András (HU) amigzaj.blogspot.com) Martin Blažíček multimédia performer, film és videókészítő. Az Ultra és a Mikroloops expanded cinema csoportok alapítója. Jelenleg a prágai Filmművésztei Egyetem (FAMU) tanára.

Blazsek András, a hangművészek fiatal generációjának képviselője. Az MKE Szobrász Tanszékén végzett 2009-ben. A Besorolás Alatt csoport egyik alapító tagja.

A cseh és magyar tagokból álló alkotópáros kifejezetten a +3dB Fesztiválra hozza létre audiovizuális performance-át, melyben Blazsek András az audiális, Martin Blažíček pedig a vizuális hatásokért felel. Az orsós magnók mechanikus mozgásának a hangját számítógép és elektronikus eszközök segítségével felerősítve hallhatjuk majd, emellett 16 és 35 mm filmről digitalizált képkockák játékát láthatjuk. A hang és a képi információk is analógból digitálisra váltásával, az ebből keletkező „zajjal” dolgozik mindkét művész.

19:00

Kerekasztal-beszélgetés az ELTE Művészettörténeti Intézet végzős hallgatóinak kezdeményezésére, amelynek célja a fiatal képzőművészek és művészettörténészek közötti kommunikációs platform lehetőségének megteremtése a Fesztivál közönségének aktív részvételével. A beszélgetés témája a Fesztiválhoz kapcsolódóan a hangművészet által felvetett elméleti kérdések, úgy mint a képzőművészet és a zene határterületén kialakult művészeti jelenség interpretációs lehetőségei és korlátai. A beszélgető feleket és a közönséget együttgondolkodásra invitáljuk.

Résztvevők: Besorolás Alatt csoport (a Fesztivál szervezői)

Moderátor: Rózsás Lívia

 

Hozzászólások lezárva.