Crosstalk Video presentations 4.

2009. jan. 23. | 19:00
 

A Crosstalk Video Art Festival, Budapest részprogramjaként elindul a havonta megrendezendő “Video presentations”

cross4Az egy estés prezentációk meghívottjai magyar és külföldi videó- illetve média művészek. Az esemény célja elsősorban a kortárs magyar videó művészettel foglalkozó alkotók bemutatása a külföldi szcéna képviselőivel egyetemben, másodsorban a videó művészet, mint olyan, megismertetése, felkarolása.

Negyedik meghívott előadó: Révész László László

1981-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Főiskola festő, 1985-ben pedig a Magyar Iparművészeti Főiskola animációs film szakán.

1978-1986 között tagja volt az Indigo csoportnak. 1990-ig Böröcz Andrással készített dadaista, intellektuális performanszokat. 1990-től a festészet és a film válik meghatározóvá művészetében. Festészete a 80-as évek narrativitását alakítja át egyfelől a klasszicizáló kompozíció irányába, másfelől ezeket a motívumokat felhasználva kialakítja újszerű combined painting módszerét. Ennek alapelve a párhuzamos érzékelés, az egymás mellé helyezett képek montázsa, hasonlóan a számítógép képernyőjén egymásra nyitott ablakokhoz vagy az ikonosztázhoz. Míg az ikonosztázon a képek folyamatosak, képein a hiány egyenrangúan fontos alkotóelem. Filmjei, videói festészeti témáinak változatai, melyekben ugyanúgy a narrativitás és a párhuzamos érzékelés a központi elem.

Bővebb információk: http://www.crosstalk.hu/2009_site/2009_video_hu.html vagy Török Adrien: adrien.torok@gmail.com

 

Hozzászólások lezárva.