Crosstalk Video presentations 5.

2009. feb. 27. | 19:00
 

A Crosstalk Video Art Festival, Budapest részprogramjaként elindul a havonta megrendezendő “Video presentations”

cross5Az egy estés prezentációk meghívottjai magyar és külföldi videó- illetve média művészek. Az esemény célja elsősorban a kortárs magyar videó művészettel foglalkozó alkotók bemutatása a külföldi szcéna képviselőivel egyetemben, másodsorban a videó művészet, mint olyan, megismertetése, felkarolása.

Ötödik meghívott előadó: Pásztor Erika Katalina

Különböző tanulmányai után, mint építészet, vizuális és üzleti kommunikáció, intermédia, művészeti kutatásának középpontjában mégis az absztrakt hálózatok és folyamatok új formáinak és módszereinek felkutatása áll.
Olyan projekteken dolgozott, mint a Story generator (1999) – a film dramaturgiájának egy újfajta látvány-felfogásáról, 15 years transit (2004-2006) – egy háromcsatornás audio-vizuális installáció az építészetről és építészekről, Reality_Resonance, (2004-2006) – egy interaktiv videó installáció a mobiltelefon-videók pszeudó szemantikus videó arhívumáról.

Egyike a 2000-ben létrehozott epíteszforum.hu alapítójának, ma már Magyarország egyik vezető online kortárs építészeti, város, vizuális kultúra oldala. Független művész, kutató, művészeti és építészeti szakíró.
1989-2007 között a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tanára, újfajta hybrid oktatási programokat vezetett be, 2003-2006 között a Videó Tanszék tanszékvezetője, 2007-ben elnyerte a DLA titulus a Magyar Képzőművészeti Egyetem Intermédia tanszékén.

Design és kommunikáció szakértő, szakbizottságok tagja, publikál tanulmányokat, cikkeket, interjúkat, előadó, szimpóziumok, kerekasztal beszélgetések néha meghívottja, máskor moderátora.

Bővebb információk:
http://www.crosstalk.hu/2009_site/2009_video_hu.html
vagy Török Adrien: adrien.torok@gmail.com

 

Hozzászólások lezárva.