Crosstalk Video presentations 9.

2009. máj. 9. | 19:00
 

A Crosstalk Video Art Festival, Budapest részprogramjaként elindul a havonta megrendezendő “Video presentations”

cross9A beszélgetés-sorozat meghívottjai magyar és külföldi videó- illetve média művészek. Az esemény célja elsősorban a kortárs magyar videó művészettel foglalkozó alkotók bemutatása a külföldi szcéna képviselőivel egyetemben, másodsorban a videó művészet, mint olyan, megismertetése, felkarolása.

Meghívott előadó: Andreas Fogarasi

Bécsben született. A bécsi Képzőművészeti Akadémián művészeti, az Iparművészeti Főiskolán pedig építészeti tanulmányokat folytatott. A dérive – Zeitschrift für Stadtforschung társkiadója. Bécsben él és dolgozik.

2007-ben, a Kultur und Freizeit (Kultúra és szabadidő) projektjével, amelynek kurátora Timár Katalin volt, a Velencei Nemzetközi Képzőművészeti Biennálék történetében először a Magyar Pavilon nyerte a legjobb nemzeti pavilonjának járó Arany Oroszlán díjat.

A Kultur und Freizeit projekt a mai Budapest kultúrházainak állapotát vizsgálta egycsatornás videók sorozatában, melyek szeparált, a nézőket ugyanakkor fizikai és strukturális értelemben is magában foglaló fekete dobozokban kerültek bemutatásra.

Bővebb információk:
http://www.crosstalk.hu/2009_site/2009_video_hu.html
vagy Török Adrien: adrien.torok@gmail.com

 

Hozzászólások lezárva.