Nem kacsák vagyunk a tavon, hanem hajók a tengeren

2010. jún. 1. | 20:00
 

impex_book_bigSzeretettel várunk mindenkit az Impex-Kortárs Művészeti Szolgáltató szerkesztésében megjelenő

NEM KACSÁK VAGYUNK EGY TAVON, HANEM HAJÓK A TENGEREN – független művészeti helyek Budapesten 1989-2009 című kötet bemutatójára és az azt követő bulira.

A szerkesztőkkel – Kálmán Ritával és Katarina Seviccel – György Péter beszélget, többek között a könyv struktúrájáról, a témakörök szelekciós elvéről, valamint a szerkesztés folyamatáról.

A bemutatón további Impex tagok és a könyv szerzői is részt vesznek.

A zenét DJ Káosz szolgáltatja.

…..

A független művészeti közeg igen nehezen megfogható: határai és definíciói folyamatosan változtak az átalakuló politikai, gazdasági és kulturális környezet függvényében.

A „Nem kacsák vagyunk…” című könyv egy eddig meg nem írt történetet ajánl az olvasónak – az elmúlt húsz év budapesti független művészeti szcénáját szándékozik bemutatni; e szcéna szerveződését, szereplőit, helyszíneit és eseményeit feltérképezve törekszik autonómiájának, átmenetiségének és a társadalom gazdasági és ideológiai kereteivel való viszonyának megértésére.

A 128 oldalas kötetben Czegledy Nina, Hegyi Dóra, az Impex tagok, Jan Kennis, Lowas Péter, Mélyi József, Nagy Gergely, Polyák Levente és Timár Katalin a korrekció / informalitás / központ – periféria / káosz – rend / közösség és önszerveződés fogalmakat esszék és (ön)interjúk formájában boncolgatják.

A könyv a hazai kortárs művészet és kultúra egy speciális és nehezen megfogható szegmensével foglalkozik, melyet 57 kezdeményezés rövid szöveges ismertetésén és számos archív fotón keresztül követhetünk nyomon.

A budapesti könyvbemutatón a kötet kedvezményesen áron megvásárolható.

 

Hozzászólások lezárva.