2. Jegyzet és vázlat találkozó

2010. máj. 4. | 18:00
 

2010. május 4. 18.00-22.00.

Az esti találkozón jegyzetekbe, vázlatokba, kész művekbe lehet betekinteni az alkotók jelenlétében.

Résztvevő művészek: Bálint Bence, Boldog Vince, Bucskó Mihály, Buda Gábor, Csordás Levente, Czank Ninetta, Dénes Ágnes Dóra, Horváth Tibor, Ocztos István, Lázár Metta Krisztina, Lucza Zsigmond, Madarász Gergely, Mécs Miklós, Pacsika Rudolf, Puklus Péter, Scharle-Breznay Márta, Stánicz Kató, Sugár János, Szentesi Csaba, Szuharevszki Mihály, Tökmag Gruppo (Kovács Budha Tamás és Tábori András), Vécsei Júlia és mások.

A szakmai programot követően frissítőkkel és zenés mulatsággal zárjuk az estét.

A találkozó ideje alatt a zenét DJ Gandharva szolgáltatja
(http://www.myspace.com/djgandharva).

A találkozó az ez a papír! esemény-sorozat 4. rendezvénye.
Szervező: FKSE, klorofill

Az – ez a papír! – mindazoknak szól akik ´csak úgy´ szeretik a papírt – a kicsit és nagyot, a színeset, a mintásat, a formázottat, a hajtogatottat, a lyukasztottat vagy perforáltat, a rajzlapot, az írólapot, az akvarell papírt, a pauszt, a fénymásolatot vagy faxot; a füzetet – jegyzetet és vázlatot; a könyveket – akár színváltós borítóst; a ceruzát – grafitot és színeset; a tollat – tust és golyóst, a tintát – japánt vagy kínait és a festékeket egyaránt.
Hogyan használjuk ma a papírt? Az esemény-sorozat kiállítás, előadás vagy szakmai találkozó formájában betekintést nyújt hazai és külföldi alkotók munkamódszerébe, valamint, hogy aktuálisan milyen kérdések foglalkoztatják őket.
Megismerteti a papírt – a történetétől kezdve, a gyártásán keresztül, a papírfajtákon át, a speciális nyomdai eljárásokig -, a grafikai technikákat és rajz-eszközöket. Bemutat különböző típusú kiadványokat – füzeteket, újságokat és könyveket – leginkább a független kiadók munkáira koncentrálva.

 

Hozzászólások lezárva.