Jegyzet és vázlat találkozó

2009. ápr. 21. | 18:00
 

Az esti találkozón jegyzetekbe, vázlatokba, kész művekbe lehet betekinteni az alkotók jelenlétében.
A találkozó az ez a papír! esemény-sorozat 2. rendezvénye.
szervező: klorofill / Vécsei Juli


Felhívás a Jegyzet és vázlat találkozón való részvételre

Az eseményre jelentkezni lehet bármilyen művészeti jegyzet vagy vázlat lappal, füzettel – eredeti vagy másolt verzióval.
A részvétel kritériuma a találkozón való személyes jelenlét.
Amit biztosítani tudunk – asztal, párna, cérnakesztyű, blue-tech, damil, olló, málnaszörp és zene.

Részvételi szándékát 2009. április 18-ig a vecsei@yahoo.com címen tudja jelezni!


Az – ez a papír! – mindazoknak szól akik ‘csak úgy’ szeretik a papírt – a kicsit és nagyot, a színeset, a mintásat, a formázottat, a hajtogatottat, a lyukasztottat vagy perforáltat, a rajzlapot, az írólapot, az akvarell papírt, a pauszt, a fénymásolatot vagy faxot; a füzetet – jegyzetet és vázlatot; a könyveket – akár színváltós borítóst; a ceruzát – grafitot és színeset; a tollat – tust és golyóst, a tintát – japánt vagy kínait és a festékeket egyaránt. Hogyan használjuk ma a papírt? Az esemény-sorozat kiállítás, előadás vagy szakmai találkozó formájában betekintést nyújt hazai és külföldi alkotók munkamódszerébe, valamint, hogy aktuálisan milyen kérdések foglalkoztatják őket.
Megismerteti a papírt – a történetétől kezdve, a gyártásán keresztül, a papírfajtákon át, a speciális nyomdai eljárásokig -, a grafikai technikákat és rajz-eszközöket. Bemutat különböző típusú kiadványokat – füzeteket, újságokat és könyveket – leginkább a független kiadók munkáira koncentrálva.

klorofill