Stardust and LaserBooms

2016. jún. 30 – jul. 7
 

Stardust and LaserBooms

Kiállító művészek: Leintner Levente, Nagy Gergő, ROBOTTO.

A kiállítást megnyitja: GALACTIC JACKSON – DJ SET

Megnyitó: 2016. június 30. 19:00

Mindhárom szobrászművész a Sass Valéria/Szabó Ádám osztályon végzik és végezték tanulmányaikat. Három év különbséggel nyertek felvételt az MKE-re, elsőként Szabó Ottó 2007-ben, Leitner Levente 2010-ben, Nagy Gergő pedig 2013-ban. A kiállítás 9 év “űrtapasztalatait” öleli fel más-más megközelítésben és a különböző évfolyamok egymásra gyakorolt, oda-vissza hatásait kutatja és mutatja be.

Szabó Ottó (Robotto) munkái általában összegyűjtött elemekből konstuált ,gyakran színesre festett szobrok ,melyek különböző fiktív karaktereket jelenítenek meg. Ezek mindegyike gazdagítja Robotto univerzumát. Az említetteknél azonban jóval többről van szó, művei mindegyike önmagában is értelmezhető ,képzőművészti tekintetben koherens alkotás. A markánsan jelenlévő sci-fi tematika mellett egészen más irányú projektekben is részt vett ,mint a rendkívül komplex János Vitéz bábszínházi darab teljes látványvilágának és díszletének ,illetve karaktereinek megtervezése és kivitelezése.

Leitner Levente szobraira a filmgyári tapasztalatai révén szerzett sokoldalú anyaghasználat és a műhelyben megjelenő tárgyak formavilága jellemző. Elsőként paint-rajzokban megfogalmazott koncepciói és tárgyai a 90-es évek videójátékai és rajzfilmjei vizualitását tülrözik ,így gyerekkorban tapasztalt motívumok is jellemzik munkásságát.

Nagy Gergő korán stílust találtált és ígéretesen indítja pályafutását. Anyaghasználata meghatározó eleme művei koncepciójának. A könnyű és kisméretű alkotások utalnak társadalmunk rohanó életvitelének apró, pillanatnyi kérdéseire, megmunkálásuk gyakran meditatív jellegű. A szobrokon megjelenő színek és mintázatok fontos szerepet töltenek be művein. Gyakori témája a környezet és az űr.