Herczeg Klára-díj 2016/ Maurer Dóra és Gosztola Kitti kiállítása

2017. jan. 22. | 19:00
 

maurer_gosztola

Herczeg Klára-díj 2016
Maurer Dóra és Gosztola Kitti kiállítása

A Fiatal Képzőművészek Stúdiója Alapítvány szeretettel meghívja Önt a Herczeg Klára-díj átadására, valamint Maurer Dóra szenior díjazott és Gosztola Kitti junior díjazott közös kiállításának megnyitójára.

Megnyitó: 2017. január 22. 19:00

A kiállítást megnyitja: Páldi Lívia
Köszöntőt mond Kozma Eszter, az FKSE elnöke

Nyitvatartás: Kedd-Péntek 16-19 óra
A kiállítás megtekinthető: 2017. február 10-ig

A Herczeg Klára-díj 1998 óta évente kerül kiosztásra. Az 1997-ben elhunyt Herczeg Klára szobrászművész végrendeletében a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Alapítványt az örökség részesévé tette, ezúton támogatva a pályakezdő művészeket. A kuratórium úgy döntött, hogy egy – az örökséghagyóról elnevezett – díjat alapít, amelyet minden évben az FKSE vezetősége által kiválasztott képzőművész kap meg, ami a díj junior fokozatát adja. Mivel az örökhagyó is fontosnak tartotta a generációk egymáshoz való közeledését, a hagyaték kezelője (Dr. Székely Ádámné Dr. Szűts Ildikó) a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Alapítványra és Egyesületre bízta azt a megtisztelő feladatot, hogy a Herczeg Klára-díj szenior fokozatát gondozza. A díjazott személyére felkért, független jelölő ajánl művészeket, akik közül az alapítvány kuratóriuma választja ki a szenior díjazottat.
2016-ban Páldi Lívia ajánlása alapján a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Alapítvány kuratóriuma Maurer Dórának ítélte a Herczeg Klára-díj szenior fokozatát. A Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület vezetősége a díj junior fokozatában Gosztola Kittit részesítette.