2017. feb. 23. | 18:00 |
///***A szívhez a gyomron át vezet az út?///***Mosogatott valaha Michelangelo csészéket?///***Mi a különbség a rózsaszín és a sima kindertojás között?///***Téged is olyan hagyma-csípős nélküli lánynak néznek?///***A liszt miért a nagyi titka?///***Hány filmjelenetben szolgálnak ki férfiak nőket?///***És hová tűnt a ruhája a salátaszállító autó oldalán fekvő nőnek?///***
A Labor pár napra egy nagy konyhává alakul, itt lehet csak úgy lógni, mint egy barátodnál, ahol már megszokásból veszed elő a teásbögrét a mosogató feletti kredencből és nem fura órákig ücsörögni az asztalnál az üres tányér felett.
Lehet majd nálunk is enni, inni, miközben képekben vagy szavakkal tárgyaljuk ki, hogy mit gondolunk, érzünk minderről. Vagyis az evésről, az ételről, a főzésről, hogy mi kinek a dolga, hogy van-e ilyen egyáltalán és miért akarják megvetetni velünk a light popcornt, mikor lehet, hogy inkább egy strong bacon chipsre vágyunk.
Várunk titeket nagy lelkesedéssel és kíváncsisággal, a mi kiállított tapasztalatainkkal és egy adag női szeszéllyel.
Időpontok:
első nap: február 23. (csütörtök) 18:00-20:00
második nap: február 24. (péntek) 15:00-19:00
harmadik nap: február 25. (szombat) 17:00-21:00
Program:
Kollázs készítés, kiállítás, szexista uzsonna
A nemek közti egyenlőtlenségeket számtalan mélyen gyökerező, sokszor nehezen észrevehető diszharmónia szövi át. A NEMIgaz csoport (https://www.facebook.com/mmszkgendercommunity/) érdeklődése középpontjában a mindennapi feminizmus (everyday feminism) áll, ehhez kapcsolódó hétköznapi szituációkat próbálunk kiemelni és elemezni. A mostani eseményünk, a feminista étel tanulmányok (feminist food studies) kiindulva, az étel és a nemek kapcsolatával foglalkozik.