A Labor Vendégtér bemutatja Luminiţa Apostu WHEN LEARNING AGREEMENT című projektjét

2012. aug. 30. | 19:00
 

A Labor Vendégtér 2012 keretében, LUMINIȚA APOSTU román művész és kurátor mutatja be kutatási projektjét, amelynek címe WHEN LEARNING AGREEMENT. Luminita Apostu kurátori gyakorlata mindig is kötődött az oktatás ügyéhez, témája a művészeti iskolák helyzete és teljesítőképessége diákjaik képzésében.

A projekt a tanteremre koncentrál, arra a térre, amelyben az oktatás kurátori gyakorlat szerint történik. A kutatás arra kérdez rá, hogy az aktuális művészeti párbeszéd, amely az oktatást választja témájául tud-e valamit nyújtani a diákoknak, illetve hogy a nem-nyugati művészeti képzés leírható-e ugyanazzal a terminológiával, mint a nyugati.

A prezentációt egy dokumentációs kiállítás kíséri a kurátor korábbi munkáiból, amelyet a recens romániai művészeti oktatás szemléjeként rendez újra. Ez az oktatás ma termékeny környezete a kritikai művészetnek.

A WHEN LEARNING AGREEMENT parodisztikus megközelítése a művészeti oktatás szisztematikus és szerződéses elemének, ahol a személy és intézmény közötti csere értéke nyilvánvalóan szerződéssé válik.

Az angol nyelvű prezentáció augusztus 30-án, csütörtökön lesz a Laborban.

Facebook esemény.

 

Hozzászólások lezárva.