Úton lenni

2013. jún. 18. | 19:00
 

Kiállítók:
Kabai Márton és Lemondzhava Natela

Megnyitó:
2013.06.18., 19:00

Megtekinthető:
2013.06.19-21., 16:00 – 20:00 óra között

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/666358603380572/
Videó: http://vimeo.com/67803584

Történet
2010 nyarán történt stoppos utazás tapasztalatait dolgozzuk fel az Úton lenni című projektben. Budapesttől Grúziáig, Szerbián, Macedónián, Görögországon és Törökországon át, különböző járművekkel (autó, kamion, lakókocsi, busz, hajó, komp, marsrutka) három hét leforgása alatt. Partokon, járműveken, vadon, udvarokon, idegeneknél, pályaudvarokon, parkokban aludtunk. Alig egy hétre elegendő pénzzel indultunk el, ezért száz darab összehajtogatható mongol papír kalapot vittünk magunkkal, hogy annak eladásából biztosítsuk az utazásukat Grúziáig. Grúzia, mint cél fontos volt nekünk, Natela szempontjából különösen, mert részben onnan származik. A férfitől a nőig, a közös ismertből a közös ismeretlenbe tartó út. Önmagunk, egymás s az út felfedezése.

Dokumentumok
Az utazás kezdetétől fogva naplószerűen rögzítettük az utunk folyamatát. Feljegyzéseket készítettünk, kik, hol, mikor vettek fel minket és milyen járműben utaztunk. Videót készítetünk, minden egyes járműből, a haladásról. Továbbá feljegyeztük pénzügyi állapotunkat, alvási szokásainkat, utazási terveket készítettünk, kalapeladási statisztikát vezettünk. Ezek a dokumentumok szolgáltak nekünk kiindulópontként, információként, hogy feldolgozzuk ezt az időszakot és megjelenítsük különböző formákban.

Formák
Az utazás feldolgozás öt formában bontakozik ki. A térképpel emléket állítunk azoknak, akik felvettek és elvittek minket, a videó-installáció visszaidézi az útonlevés, a haladás érzését, a szimbólum napló és az infografika sorozat strukturálja az emlékeinket, a kapcsolatainkat, és a tapasztalatainkat, a kiadvány, mintegy a történetünk összefoglalója.

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

 

Hozzászólások lezárva.