Crosstalk Video presentations 3.

2008. dec. 9. | 19:00
 

A Crosstalk Video Art Festival, Budapest részprogramjaként elindul a havonta megrendezendő “Video presentations”

cross3Az egy estés prezentációk meghívottjai magyar és külföldi videó- illetve média művészek. Az esemény célja elsősorban a kortárs magyar videó művészettel foglalkozó alkotók bemutatása a külföldi szcéna képviselőivel egyetemben, másodsorban a videó művészet, mint olyan, megismertetése, felkarolása.

Harmadik meghívott előadó: Vécsei Júlia

Vécsei Júlia médiaművész. 1991-1995 között a budapesti Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola fotó szakos hallgatója majd 1996-ban felvételt nyert a Magyar Képzőművészeti Egyetem Intermédia szakára. 2001-ben médiaművészként diplomázott. 2002 és 2004 között a Magyar Iparművészeti Egyetemen művészeti menedzsernek tanult.

Derkovits ösztöndíjas, a Cora áruház pályázatának, Magyar Képzőművészeti Főiskola; Glatz Oszkár Alapítványi díjazottja; C3 Kulturális és Kommunikációs Központ ösztöndíjasa, a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület elnöke.

2007 májusában elindítja a ZINE, „RAJZLAP/DRAWING-PAPER” című nagyszabású projektjét: „A rajz területén alkotó képzőművészeket kérek fel, hogy egy-egy számot hozzanak létre. A sorozatnak évente 6 száma jelenik meg, az első hat kiadvány alkotói fiatal művészek. A rajzlap korlátozott példányszámú. A zine magánkezdeményezésben valósul meg.”- Vécsei Júlia

Bővebb információk:
http://www.crosstalk.hu/2009_site/2009_video_hu.html
vagy Török Adrien: adrien.torok@gmail.com