Molnár Zsolt | Mobil struktúrák

2016. jan. 7. | 19:00
 

“Az alap vonaljátékát egy ponton elmetszi a maszkolásra használt papír, mely a belőle kivágott, hiányzó részen keresztül láthatóvá teszi a lényeget, a légüres térbe kihasított figurákat.

A kollázsokat az ördöglakatok és logikai játékok formavilágát is megidéző, fából készült szerkezetek mutatják fel, az egyensúlyi helyzettel és a lehetséges megbillenés képzetével játszva. A képeken szereplő védő, emelő, átalakító, megtartó eszközök megszokott környezetükből kiemelve fedik fel lényegi vonásaikat. Megnevezésük a konkrét működés megértéséhez nem visz közelebb, inkább metaforákként hatnak az olyan címek, mint például a Helyzetszabályozó. Rendeltetésük sokszor beazonosíthatatlanná válik, szabad asszociációkat lehetővé téve.

Egymással is felcserélhető elemekből építkeznek, hasonló görgők, huzalok és rudak alkotják őket; a kombináció, és egy-egy egyedi részlet mégis teljesen más eredményhez vezethet. A kicentizett erőkarok a művek tiszta vonalain válnak érzékelhetővé. Ezek a szerkezetek mozgathatóak: áthelyezhetőek, kitolhatóak, állíthatóak, összecsukhatóak. Mereven rugalmas struktúrák, melyek a maguk szigorúan kötött szabályszerűségében változtathatóak.”

Juhász Anna

Megnyitó: 2016. január 7-én 19.00-tól

A kiállítás megtekinthető:
2016. január 8-tól január 15-ig, mindennap 14.00-tól 18.00-ig

https://www.facebook.com/events/553198188166041/