Herczeg Klára-díj-átadó – LÁNYOK BELSEJE, ZSARNOK VÉRE

2016. jan. 22. | 19:00
 

LÁNYOK BELSEJE, ZSARNOK VÉRE

Kemény György és Trapp Dominika kiállítása

A Fiatal Képzőművészek Stúdiója Alapítvány szeretettel meghívja Önt a Herczeg Klára-díj átadására, valamint Kemény György szenior díjazott és Trapp Dominika junior díjazott közös kiállításának megnyitójára.

Megnyitó: 2016. január 22. 18:00

A kiállítást a két művész közösen nyitja meg
Köszöntőt mond Kozma Eszter, az FKSE elnöke

A Herczeg Klára-díj 1998 óta évente kerül kiosztásra. Az 1997-ben elhunyt Herczeg Klára szobrászművész végrendeletében a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Alapítványt az örökség részesévé tette, ezúton támogatva a pályakezdő művészeket. A kuratórium úgy döntött, hogy egy – az örökséghagyóról elnevezett – díjat alapít, amelyet minden évben az FKSE vezetősége által kiválasztott képzőművész kap meg, ami a díj junior fokozatát adja. Mivel az örökhagyó is fontosnak tartotta a generációk egymáshoz való közeledését, a hagyaték kezelője (Dr. Székely Ádámné Dr. Szűts Ildikó) a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesületre bízta azt a megtisztelő feladatot, hogy a Herczeg Klára-díj szenior fokozatát gondozza. A díjazott személyére felkért, független jelölő ajánl művészeket, akik közül az alapítvány kuratóriuma választja ki a szenior díjazottat.

2015-ben Sasvári Edit ajánlása alapján a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Alapítvány kuratóriuma Kemény Györgynek ítélte a Herczeg Klára-díj szenior fokozatát. A Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület vezetősége a díj junior fokozatában Trapp Dominikát részesítette.

A kiállítás megtekinthető: 2016. január 29-ig.
H-P: 16:00-19:00