Crosstalk Video presentations 2.

2008. nov. 26. | 19:00
 

A Crosstalk Video Art Festival, Budapest részprogramjaként elindul a havonta megrendezendő “Video presentations”

cross2Az egy estés prezentációk meghívottjai magyar és külföldi videó- illetve média művészek. Az esemény célja elsősorban a kortárs magyar videó művészettel foglalkozó alkotók bemutatása a külföldi szcéna képviselőivel egyetemben, másodsorban a videó művészet, mint olyan, megismertetése, felkarolása.

Második meghívott előadó: Katarina Sevic

Katarina Sevic, Jugoszláviában született, Budapesten él és dolgozik.
A budapesti Képzőművészeti Egyetem Intermédia tanszékén végzett. Jelenleg az MKE DLA hallgatója.

A megfigyelés és kommunikáció különböző stratégiáit alkalmazva a munkaiban a privát és a köztér metszéspontjait keresi. Gyakran kreatív kutatási módszereket alkalmaz, miközben kifejezéseinek módja széles skálán mozog: a konceptuális installáció, videó, fotó.

Számos kollaboratív projekt kezdeményezője: alapítója volt a Dinamó, és az Impex, független művészeti helyszíneknek, a Die Planung / A Terv társszerkesztője.

Válogatott kiállítások: Kunstlerhaus Bethanien, Berlin, Németország; Apexart Galéria, New York, USA; Skuc Galéria, Ljubljana, Szlovénia; Loop Fesztivál, Barcelona, Spanyolország; Stúdió Galéria, Budapest; Knoll Galéria, Bécs és Budapest; Remont Galéria, Belgrád, Szerbia…

A beszélgetésen bemutatásra kerül a ‘Social Motions’ című projekt videó és fotódokumentációja. Az S. M. egy nagyszabású köztéri akció volt, melyben k.b. 150 önkéntes vett részt. A művész az alkotás folyamatáról, a projekt fejlődésének körülményeiről fog bővebben beszámolni.
(projekt info: www.skulpturenpark.org)

Bővebb információk:
http://www.crosstalk.hu/2009_site/2009_video_hu.html
vagy Török Adrien: adrien.torok@gmail.com

 

Hozzászólások lezárva.