Labor pályázat 2016

Labor pályázat 2016

Pályázati felhívás a Labor Galériában megvalósuló projektekre, az FKSE és MMSZK tagjai és az MKE hallgatói részére

Az Labor Galéria pályázatot hirdet a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói, a Művészeti és Művészetelméleti Szakkollégium és a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület tagjai számára a 2016. június 1. és 2017. június 1. között megvalósuló projekt-tervek kidolgozására. A Labor a C3 Kulturális és Kommunikációs Központ Alapítvány (C3), a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület (FKSE) és a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) által közösen működtetett kiállítótér Budapest belvárosában. A három intézmény és az MMSZK képviselőiből álló Labor Bizottság célja, hogy a továbbiakban a három szervezet között az együttműködés az egyes programok, projektek szintjén is szorosabbá váljon, erre ezen pályázat keretében is ösztönözni szeretnénk mind az FKSE tagjait, mind az MKE hallgatóit.

A pályázaton indulhat az FKSE minden tagja, az MMSZK minden tagja és az MKE minden hallgatója (beleértve a Doktori Iskola hallgatóit is). Alaprajz és további információk: http://labor.c3.hu/informacio/

 

Pályázni lehet:

● egyéni és csoportos kiállításokra (a kiállítások időtartama legfeljebb 3 hét lehet)
● programsorozatra
● egy, vagy több napos workshopokra
● egy napos programokra

 

Pályázati feltételek:

● az FKSE tagjainak és/ vagy az MKE hallgatóinak részvétele a projektben
● a projekt kurátorának/ szervezőjének megnevezése a pályázatban
● kiállítás esetén minimum egy kapcsolódó program megtervezése (pl. beszélgetés, prezentáció, vetítés stb.)
● kitöltött pályázati adatlap

 

A pályázat formai követelménye:

● a projekt leírása, koncepciója (minimum fél, de maximum 1 A/4-es oldal)
● a projektben résztvevők listája
● a projektben résztvevők és a kurátor/ szervező szakmai önéletrajza (digitális portfólió vagy honlap/blog cím is megadható)
● a projekt anyag- és eszközigénye (a kiállítók a Labor galéria eszközeit szabadon használhatják)
● a projekt technikai eszközigényei (a nyertes projektek számára korlátozott mennyiségben lehetőség van az FKSE-ből technikai eszközöket kölcsönözni. Minden más igényt a projekt szervezőjének/résztvevőinek kell megoldania)
● a projekt tervezett timeline-ja (jelölve, amennyiben a meghirdetett pályázati időszakon belül van előnyösebb vagy a megvalósításra alkalmatlan időszak. Kiállítás esetén a kiállítás nyitvatartásán túl, jelezve az építés/bontáshoz szükséges napok számát, stb.)
● a projekt tervezett költségvetése Minden pályázót kérünk, hogy a szervezésnél vegye figyelembe, hogy a kiállítások nyitvatartását és őrzését a projekt szervezőjének/résztvevőinek saját maguknak kell megoldani. A pályázati adatlapot és minden egyéb mellékletet EGY Pdf formátumú file-ba kérjük összefűzni!

 

Továbbá előnyt jelent:

a C3, az FKSE és az MKE más módon történő bevonása a projektbe

 

A pályázatok leadási határideje:

2016. április 17. (vasárnap) éjfél
A pályázatokat a Labor Bizottság bírálja el.

 

A pályázatok elbírálásának határideje:

2016. április 24.

A pályázatokat a laborgaleria@gmail.com e-mail címre várjuk (max. 8 MB-ig). A levél tárgya Labor 2016 pályázat legyen. Amennyiben nem kaptok visszajelzést a pályázatotok beérkezéséről egy héten belül, kérjük jelezzétek!

Pályázi adatlap innen letölthető